Glidelejer

loading...

Glidelejer

Hos Rødgaards Import har vi altid et stort udvalg af glidelejer til ethvert behov. Lige meget om du mangler en model i komposit, stål eller nylon, kan du finde det hos os.

Glidelejer fås i forskellige udgaver. Blandt andet findes der både modeller med og uden flange, og de kan fås i en lang række forskellige materialer, afhængigt af behov. På denne side har vi samlet en lang række information om lejerne, så du kan blive klogere på hvilken type du skal bruge i dit næste projekt.

Hvis du har spørgsmål, eller ikke kan finde det produkt du leder efter, er du velkommen til at kontakte os via telefon eller e-mail, så hjælper vi dig i den rigtige retning.

Hos Rødgaards Import ved vi, at produkter og dele i høj kvalitet er vigtigt for det rette resultat, så derfor kan du altid regne med, at produkter fra os kan bruges til et professionelt resultat i høj kvalitet. Vi forhandler en lang række kendte og respekterede mærker, og giver selvfølgelig altid et godt råd med på vejen, så du kan finde det rigtige produkt til at gøre dit arbejde endnu bedre. Du finder vores kontaktinformation nederst på siden - vi glæder os allerede til at hjælpe dig og din virksomhed.

Hvad er glidelejer?

Glidelejer er, ligesom andre lejer, designet til at skabe fri og ubesværet bevægelse for forskellige komponenter. Denne type leje er ekstremt versatil og kan, udover at tåle høj belastning og lavt omdrejningstal, også være bestandig overfor både meget lave og meget høje temperaturer. De bruges i forskellige industrier og til mange forskellige formål og derfor laves de også i mange materialer, for eksempel komposit, stål og oliebronze. - Husk at du i venstre side af skærmen kan filtrere, så du lettere kan finde netop den type glideleje du mangler.

Nogle gange vil du også finde disse lejer under navnet lineær leje, men det har ikke betydning for formålet. Du vil se glidelejer på flere forskellige ting, blandt andet hjul som transporthjul og apparathjul. Her er et glideleje med til at sikre at hjulet kører uden problemer og er også med til at give stabilitet. Et færdigt glideleje - for eksempel et kugleleje eller et rulleleje består af en ydre ring samt kugler, der holdes fast af en indre ring - også kaldet "huset" i nogle tilfælde. Det betyder altså at lejet er tomt i midten, og at den inderste og yderste ring holder fast på kugler, der før af ringene kan dreje ved hjælp af friktion. Et leje har altså lav friktion, der sikrer at den kan dreje, mens det giver en jævn bevægelse uden forstyrrelser, så længe lejet er smurt og frit for støv og andre ting der kan forstyrre den lave friktion.

De forskellige lejer findes i mange forskellige materialer. Både i stål - blandt andet koldvalset og galvaniseret, oliebronze, aluminium og kompositmaterialer, hvis man ønsker en anden styrke. Mens fordelene ligger i at et glideleje har en ensartet bevægelse, er det dog hurtigt ud af spil, hvis der kommer forstyrrende elementer ind - også kendt som forurening. Dette kan man undgå på flere forskellige måder. Blandt andet findes der glidelejer med en kant, der giver bedre beskyttelse til kuglerne eller rullerne, og der findes også beskyttelse man kan sætte udover så selve lejet er beskyttet for støv og snavs. De kræver også smøring for at blive ved med at køre frit.

Glidelejerne kører i løbebaner. Disse løbebaner vil oftest være i hærdet eller rustfrit stål. Under hvert produkt kan du læse mere om produktets specifikationer. Der finder du blandt andet størrelse og diameter, materiale og meget andet. Kan du stadig ikke finde det du mangler, er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt til os, så er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige produkt.

Andre lejer

Der kan også findes en lang række andre lejer på vores side. De bruges under mange forskellige forhold, og derfor findes der mange forskellige slags. Nedenfor kan du kort læse mere om nogle af vores andre lejer og tilbehør, ellers findes der meget mere information under hvert enkelt produkt. Også her er du naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for mere information eller vejledning til de forskellige produkter.

Kuglelejer

Kuglelejer er blandt de mest udbredte lejer - faktisk den mest brugte type lineær glideleje. Den består af to ringe med små kugler imellem, der gør ringene drejelige. Konstruktionen af dette lejer giver friktion, så den drejer ekstremt præcist og flydende uden forstyrrelser. Man ser blandt andet denne type lejer i skateboards, men også i mange andre typer hjul.

Lejerne bliver også kaldet for ball slides. Disse giver en jævn bevægelse med stor præcision. Der findes både typer der er selvsmørende og andre der skal smøres manuelt.

Rullelejer

Rullelejer kan til forveksling ligne kuglelejer, men i stedet for små kugler mellem de to ringe, sidder der en eller to rækker aflange, runde skinner imellem, som ringene ruller på. Det er et type leje der også bliver brugt mange forskellige steder, for eksempel i gearkasser samt i toge og lastbiler hvor rullelejerne sidder i hjulakslerne. Derudover bruges de faktisk også i vindmøller.

Smøresystemer

Smøresystemer er vigtige når det kommer til problemfri bevægelse i de forskellige lejer. Man kan både bruge olie og fedt, afhængigt af hvilken type leje det er og hvilket materiale det er lavet af. Der findes både håndstyrede og automatiserede smøresystemer, som du kan bruge til de forskellige lejer. Vær altid sikker på at det smørelse du bruger passer til lejet, så det ikke tager skade.

Lejehus

Lejehuse findes i mange forskellige afskygninger, men vi har især et stort udvalg af lejehuse til hjul. I disse huse placerer du lejet i forbindelse med at du skal sætte et hjul på, for eksempel et transporthjul eller et apparathjul.