Apparathjul

loading...

Apparathjul

Der findes mange former for hjul, alt efter hvilken udfordring du står med. De fleste typer kan vi også hjælpe med, eller skaffe hjem, hvis de ikke er på lager.

Nedenfor kan du finde tre spørgsmål, som du kan stille dig selv, for at finde det korrekte apparathjul. Inden vi kommer dertil, vil vi dog kort gennemgå hvornår du skal benytte et apparathjul, frem for andre hjul.

Hvornår bruges et apparathjul?

Hos Rødgaards Import deler vi hjul op i tre kategorier:

  • Apparathjul
  • Transporthjul
  • Sværlasthjul

Den mindste type hjul du finder hos os, er apparathjul. Dette betyder ikke at de er svage når det kommer til vægten. Vi har nogle som kan klare op til 350 kg, og kan skaffe flere typer.

Skal du have monteret hjul på en palle, vogn, et bord, a-skilte eller andet, så kan apparathjul være det rette valg til dig.

De er gode at bruge når mindre ting skal flyttes, eller du f.eks. skal have hjul under et møbel.

Hvordan vælger man et apparathjul?

Der findes flere typer af apparathjul. Nogle af de vigtigste ting, du skal overveje, finder du i nedenstående punkter.

Det er vigtigt at tage stilling til om det skal være et drejeligt, eller fast hjul.

1.       Skal den være med eller uden bremser?

Der kan være tilfælde, hvor det skal være hurtigt og nemt at flytte den genstand, som hjulet er monteret på. Her kan det være en ulempe, hvis der er bremse på.

I andre tilfælde kunne hjul med bremse være en nødvendig sikkerhedsforanstaltning. En stor del af bremserne på apparathjul kan nemt aktiveres ved at træde med foden på bremsen, for at låse den.

Det er også muligt at lave en kombination med hjul med og uden bremse. Mange af vores modeller findes både med, og uden bremser. Dvs. du kan montere to uden bremser og to med bremser, for at få en mere stabil genstand, som ikke triller så nemt.

2.       Hvad skal kapaciteten være?

Når det kommer til kapaciteten, eller holdbarheden på et hjul er det afgørende ikke at vælge for lidt. Monterer du et hjul, som kan klare for få kg, risikerer du at de knækker, som kan give arbejdsskader og eventuelt skade den genstand de er monteret på.

Det kan være svært at kende den præcise vægt, på den genstand, som skal have monteret apparathjul. Derfor er det bedre at vælge hjul som, har lidt for høj kapacitet, frem for, for lav.

3.       Skal den have plademontering eller boltmontering?

Med plademontering kan du hurtigt og nemt montere hjulene med nogle skruer. Der er nogle, som kræver to skruer, mens andre kræver fire. Benyt de skruer, som passer til den genstand, som skal have påmonteret hjul. Du finder mange forskellige skruer hos os, blot ved at klikke her.

Vi anbefaler at man benytter alle huller til montering. Dette giver den optimale funktion.

Et alternativ til plademontering er boltmontering, som mange også har som favorit. Det er vigtigt at du vælger det, som passer til din opgave.