Rullelejer

loading...

Rullelejer

Et rulleleje er et leje, der har til formål at mindske friktion med ruller, som er mellem den inderste og den yderste ring. Her findes der tre forskellige typer rullelejer, som er cylindriske rullelejer, koniske rullelejer og sfæriske rullelejer. Generelt er formålet med lejer, at mindske friktion og slitage mellem to objekter, og sørge for at det ene objekt kan rotere uden hindring. De fleste af disse har behov for at blive smurt med fedt eller olie.

Vi lagerfører flere forskellige slags smøre- og lejefedt fra blandt andet Rocol og SKF.

Nogle af de steder hvor man bl.a. benytter sig af rullelejer er fx i toghjul, gearkasser og vindmøller. Altså er det lejer, som benyttes i mange forskellige typer applikationer, og findes i et væld af forskellige størrelser og konfigurationer, alt efter hvad man skal bruge dem til. Her hos Rødgaards Import tilbyder vi et stort udvalg af rullelejer i høj kvalitet, hvor vi bl.a. fører mærket SKF, som er kendt for deres kvalitet.

Lejerne egner sig primært til opgaver, der indebærer radial last, hvor der dog også kan være mulighed for at sætte lejerne på opgaver, der er en blanding af aksial og radial belastning. Dette afhænger dog af, hvilken type man har med at gøre, og derfor er det vigtigt at undersøge, hvad dit behov er, så du får fat i det rigtige leje til netop din opgave.

Forskellige typer rullelejer

Herunder kan du læse om de forskellige typer rullelejer.

Koniske rullelejer

Enkeltradede og to typer dobbeltradede, hvor kontaktvinklen er forskellig på de to forskellige typer dobbeltradede rullelejer.

De koniske rullelejer kan tåle både radial og aksial belastning på samme tid.

Cylindriske rullelejer

Denne type lejer kan tåle høj radial belastning, hvilket skyldes, at rullerne og den løbebane de befinder sig i, er i lineær kontakt. De er især gode i applikationer, hvor lejet skal kunne klare at køre ved en høj hastighed.

Sfæriske rullelejer

Disse lejer kan man primært genkende på de tøndeformede ruller, som kan udligne vinkelfejl, og samtidig kan de klare belastning fra stød. Alt efter typen, kan de klare forskellige grader svingninger.

Andre typer lejer

Vi har et stort udvalg af andre lejer, såsom nålelejer, kuglelejer, ledlejer og glidelejer. Vi har et bredt sortiment, som kan dække en lang række behov, så du er sikker på, at du kan finde netop det eller de lejer, som du har behov for.

Interesseret i at købe lejer hos os? - Kontakt os i dag

Nederst på siden kan du se alle vores kontaktinformationer for vores tre afdelinger, som befinder sig i henholdsvis Esbjerg, Kolding og Aarhus.

Vi har medarbejdere, som er klar til at hjælpe med alle typer af spørgsmål vedrørende lejer. Det kan være alt fra de generelle lejer, som rullelejer til lejehuse. Med ekstra kurser sidder der flere medarbejdere hos os, som har en stor faglig viden og kan gå i dybden, men det behov, som vores kunder kunne stå med.

Vi har naturligvis også meget andet end lejer, så er du interesseret i andre produkter, til erhverv og industri, så er der en god sandsynlighed for, at du kan finde det her hos os.

Øverst i højre hjørne af siden kan du også trykke på “log ind” og anmode om at blive oprettet som kunde, og på den måde kan du få adgang til hele vores omfattende katalog.