Lim og klæbere

loading...

Lim og klæbere

Hos os kan man finde mange typer af lim og klæbere. Det kan være alt fra spraylim til trælim. Det kan være en jungle at finde frem til netop den type, der kan dække dit behov. Med mange brands som, 3M, Kema, Loctite, TEC7, Unican og flere,så ved vi, at vi kan finde den vare, der passer til dit projekt.

2-komponent

En 2-komponent lim kaldes blandt andet også epoxylim og araldit og bruges, når du ikke selv vil blande f.eks. lim og hærder. 2-komponent betyder blot, at der er to forskellige masser, som bliver blandet sammen, når den trykkes ud af tuben/flasken.

Den kan fås til plastik, metal, keramik mv. Det er vigtigt, at du ser hvilken du skal bruge til dit materiale.

Fugelim

Flere fugelim kan bruges til fugtige overflader, hvor en hårdere limning/fugning ønskes. Soudal har lavet en fuge-/klæbemasse, som er anvendelig som tætningsmasse, fugemasse og som kraftig klæbe og monteringslim.

Sekundlim

Mange sekundlim kan anvendes til mindre opgaver, hvor man ønsker en hurtig og stærk befæstelse. Find dem både til metal, gummi og som universal sekundlim.  Loctite og Kema er nogle af de brands vi fører af sekundlim.

Hvad skal man være opmærksom på?

Uanset hvilken lim eller klæber du bruger, kan det være en fordel at huske nogle enkelte ting, for at opnå det optimale resultat. Nogle virker kun på bestemte overflader, hvilket er angivet på produktet eller i databladet. Der kan være forskel på hvor mange grader, de forskellige lim og klæbere kan tåle.

Det er en fordel at anvende produkterne på rengjorte overflader for at befæstelsen bliver optimal. I nogle tilfælde kan smuds eller snavs påvirke, hvor godt det pågældende produkt holder.

For at få det bedste resultat henviser vi altid til, at man læser brugervejledningen nøje inden produktet tages i brug.

Husk desuden at vælge den lim eller klæber, som passer til det materialevalg du har. Om det så er trælim, plastiklim, lim til metal eller andet, så er det vigtigt at produktet er udviklet til dit materiale.

Hjælp til valg af lim

Når der skal vælges rigtig lim eller klæber kan det være svært at overskue hvilket produkt du skal vælge.

Der skal ses på om der er nogle temperaturer, som kan spille ind, eller om overfladerne har en bestemt materialesammensætning, eller form, der kan give udfordringer ved befæstelse.

I alle vore tre afdelinger, som ligger i Esbjerg, Kolding og Aarhus, sidder der medarbejdere klar, til at hjælpe med at vælge det rigtige produkt. Har vi ikke det rette i systemet, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi vil gerne undersøge om vi kan hjælpe på andre måder.

Med leverandører som Loctite/Henktel, Kema og Dana Lim, er vores kontaktflade bred.

Kontakt os allerede i dag.