Pakgarn, paksalve, teflontape etc.

loading...

Hvad er pakgarn?

Når du skal have tættet nogle vandrør, er pakgarn sammen med paksalve en oplagt løsning. Dette er en af de bedste løsninger til at tætte gevindsamlinger.

Det sikrer en solid og holdbar løsning. Det kræver ikke meget, at sørge for, at f.eks. vand ikke kan komme ud igennem samlinger.

Hos os finder du både garnet og salven, som skal påføres sammen.

Hvordan påføres pakgarn?

Det er vigtigt at samlingerne er helt tætte, hvis de f.eks. skal indeholde vand, for at undgå utætheder. For at gøre disse tætte, kræver det kun to komponenter. Pakgarn og salve hertil. Begge dette kan du købe hos Rødgaards Import.

Pakgarnet påføres først, ved at tage det jævnt rundt om gevindet. Påfør det med gevindretningen. Når dette er gjort, skal der påføres paksalve, for at kunne gøre samlingen helt tæt.

Ved at påføre det, på denne måde er det muligt at lave efterjusteringer. Også selvom disse justeringer, måtte kræve tilbageskruning.

Alternativer og tilbehør

Det kan til tider være en fordel at have en dispenser til garnet, så det nemmere opbevares, uden at få så meget skidt og hurtigere kan rulles ud.

Gevindtråd kan være et alternativ til, at tætte metal og plastrør og fittings. Det kræver ingen hærdetid og giver øjeblikkelig, fuld tryk tætning. Se f.eks. Loctite 55, som har godkendelse til gas og drikkevand og er certificeret efter NSF/ANSI, Standard 61. Dansk gas godkendelse DG 3598. Du finder mange andre varer fra Loctite, ved at klikke her