Stålbørster

loading...

Roterende stålbørster og andre børster

Har du noget snavs, gammel maling eller andet, som sidder godt fast på en overflade, kan en af vores børster hjælpe med at løsne det.

Noget skidt kan sidde bedre fast end andet, derfor råder vi vores kunder til at undersøge, hvilket produkt, som kan hjælpe dem bedst i den pågældende situation.

Der er forskel på tråd tykkelse, længden, antal rækker af tråde og meget mere. Der skal også tages stilling til, om det skal være en stålbørste til montering på en maskine, eller en med et solidt håndtag.

Der kan være andre faktorer, som går ind og afgør, hvilken type børste du skal bruge. Skal der arbejdes hurtigt og effektivt på et lettilgængeligt område, er det måske en børste til montering på maskinen, som du ønsker.

Lider du derimod af pladsmangel og skal lave mere fint arbejde, skal du muligvis over i en håndholdt løsning.

Anvendelse af stålbørste

Der er flere områder, hvor man vil foretrække at bruge en stålbørste, frem for andre produkter.

Dette er især, hvis der skal fjernes et materiale fra en overflade, som sidder godt fast.

Står du med noget træværk med gammel maling, kan man overveje at benytte en børste til dette arbejde.

Det kan også være, at man står med en grill som, skal have renset risten for skidt og rust. Her vil det være en stor fordel at bruge en børste, frem for en almindelig skuresvamp eller lign.

Har du noget materialer, som har fået rust, kan det på en effektiv måde fjernes med en stålbørste, for herefter at fortsætte behandlingen af området.

Metalbørste med håndtag

Er der tale om mindre områder med maling, rust eller andet kan det være en fordel at benytte en børste med skaft. En sådan håndstålbørste kan klare de mere finfølsomme områder, hvor det kan være nødvendigt, at kunne tilpasse hårdheden af børstningen og ramme mere præcist.

Håndholdte stålbørster findes også med forskellige antal børste rækker og tråd tykkelse. Dette er for at kunne have den rette børste, alt efter om, det kræver en fin eller grov behandling.

Andre typer børster med håndtag kan også være stål rørbørster til rør og huller. Rørbørster er en god og effektiv måde at rengøre og fjerne rust på.

Roterende stålbørster

Inden for håndværkindustrien kan det være et større arbejde at skulle arbejde med børster. Det kan være et svært og fysisk hårdt arbejde, at anvende en almindelig børste.

Vi har derfor roterende stålbørster, på lager, som kan monteres på en vinkelsliber og boremaskine.

Der findes flere typer af disse for at klare alle opgaverne. Nogle af dem er kopbørster, keglebørster, penselbørster og skivebørster.

Vejledning til at vælge

Da der er mange forskellige at vælge imellem, står vi selvfølgelig klar til at guide dig igennem udvalget. Du står måske med en anderledes opgave, end du plejer. Her kan vi gå ind og vejlede dig til, hvilken type stålbørste du kan få mest gavn af.

Vi står klar i butikken med meget kyndige medarbejdere og på kontoret er det altid muligt at spørge ind til vores produkter, pr. telefon eller e-mail.

Vedligeholdelse efter brug

Når du har brugt en stålbørste er arbejdet ikke nødvendigvis slut. Der kan være efterbehandling af det område, som du har brugt børsten på. Det kan være en fordel at benytte noget rustbeskyttelse, hvis du vil undgå at rusten venter tilbage til det behandlede område.

Efter arbejdet skal du også vurdere om børsten er slidt og skal smides ud, eller om den kan gemmes og bruges igen til den næste opgave, som måtte komme.

Der findes ingen faste regler, for hvor ofte en roterende stålbørste skal skiftes ud, men det kan tydeligt ses, hvis den er slidt.