Remskiver

loading...

Remskiver

Remskiver er en uundværlig del af forskellige typer af køretøjer og industrimaskiner. En remskive er et hjul på en aksel, der er designet til at understøtte bevægelsen af et kabel eller en rem langs skivens omkreds. Disse remskiver kan anvendes i en række forskellige situationer: løfte belastninger, anvende kræfter og til sendeeffekt. 

En remskive kaldes også i nogle tilfælde for en skive eller tromle og kan have en rille mellem to flader omkring sin omkreds. Driv-elementet af et skive system kan være et reb, kabel, bælte, kæde, som løber over remskiven ind i rillen. 

Remskiver er kendetegnet ved to eller flere remskiver, der er sammensat med en kilerem eller en anden form for rem. Dette giver mulighed for en mekanisk kraft, drejningsmoment og en hastighed som nu kan sendes på tværs af akslen. 

En remtræk er analog med en kæde-drev. Men en bælteskive kan være glat, derfor kan den mekaniske fordel være givet ved forholdet ved delediameteren af skiverne og dermed ikke kun ved forholdet mellem tænderne med gear og tandhjul. 

Hos Rødgaards Import har vi et bredt sortiment af forskellige remskiver i forskellige typer, med forskellige antal af tænder, flere forskellige diameter og bredder. Så mon ikke der skulle være en remskive, der passer til dit behov. Så se endelig vores sortiment igennem. Hvis du ikke lige finder det du skal bruges, så er du velkommen til at tage kontakt også kan vi prøve at finde en løsning. 

Hos Rødgaards import tilbyder vi remskiver fra brands som: IPL og SKF

Dertil har vi remskiver med forskellige former for profiler såsom: 3M, 8M, A/spa for udboring, B/spb for udboring, C/spc for udboring, H, L, S/spz for udboring og T10.

Derudover har vi forskellige typer af remskiver herunder 1 SP til 10 SP, tandremskive t/taperbøsning og tandremskive t/udboring.

Tandantallet for remskiver er heller ikke noget problem, da vi har remskiver med tandantal fra 12 og helt op til 120 tænder.

Middeldiameteren og rem bredden varierer også i størrelsen, så mon ikke vi har en remskive, der opfylder dine ønsker og behov.

Typer af remskiver

Der findes forskellige typer af remskiver, som er velegnet til forskellige formål.

  • Kileremskiver: bruges oftest i forbindelse med forbrændingsmotorer, ventilatorer, blæsere og industrielle vand- og afløbspumper
  • Motorhjul: disse remskiver bruges i den forbindelse, hvor skiver eller hjul er monteret på motoren i de fleste køretøjer. Her er det motorhjulet der styrer eller driver en rem. Her udgør drivremmene en væsentlig og vigtig rolle samt tjener mange forskellige formål i din motor. Motorhjul anvendes i blandt andet klimaanlæg, servostyring, blæsere, opladning af batterier og meget andet
  • Løberuller: interagerer med enten den kilede eller flade side af kileremmen
  • Startskiver: anvendes oftest i motorsave, græsslåmaskiner, sneblæsere ATVer og meget mere

Kontakt os

 Har du nogle spørgsmål til vores sortiment eller produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os i en af vores 3 afdelinger i Esbjerg, Kolding eller Aarhus.

 Du kan finde afdelingernes kontaktoplysninger nederst på siden.

 Vi glæder os til at høre fra dig.