Kuglelejer

loading...

Kuglelejer

Hos Rødgaards Import har vi et stort udvalg af tekniske artikler og lejer - heriblandt mange forskellige kuglelejer i stål. Du finder brands som SKF, ligesom vi har typer som 607, 608, 609 og mange andre slags i forskellige størrelser.

Du er altid velkommen til at kontakt os hvis du ikke kan finde det rigtige leje, hvis du mangler information eller hvis du har spørgsmål til vores produkter - vi ser allerede frem til at hjælpe dig.

Hvad er kuglelejer?

Et kugleleje består af to ringe - den inderste og den yderste, oftest i stål, samt et antal kugler mellem mindst to ringe der sikrer at ringene kan dreje rundt ved hjælp af den friktion der opstår når de bevæger sig.  Dette kan bruges til mange forskellige ting, hvor man ønsker at skabe en form for bevægelse der er gnidningsfri og stabil.

Hvad bruges kuglelejer til?

Disse lejer kan bruges til mange forskellige formål, og du kan også finde et kugleleje i et andet materiale end stål - blandt andet er keramiske kuglelejer meget brugt til cykler. Faktisk bruges de i rigtig mange ting med hjul - blandt andet skateboards og rulleskøjter, men man anvender det også i industrielle maskiner. Du vil også se dem blive brugt i fødevareindustrien, i landbrugsmaskiner og meget andet.

Kuglelejer kan sågar bruges i legetøj - tænk blot på legetøj som de populære fidgetspinners, der kan dreje hurtigt rundt ved hjælp af kuglerne og friktion.

Mange forskellige slags

Hos Rødgaards Import er det vigtigt for os at have et stort udvalg - så du altid kan finde lige det kugleleje i stål som du står og mangler, lige gyldigt diameter og bredde. Faktisk finder du over 1000 produkter inden for denne produktkategori, som vi hurtigt kan få hjem til dig.

Nedenfor kan du se nogle af de forskellige kuglelejer vi tilbyder, men du kan også se alle produkttyper i venstre side af skærmen.

  • Dobbeltradet vinkelkontakt

  • Aksial

  • Enkeltradet vinkelkontakt

  • Sfærisk kugleleje

  • Sporkugleleje

Derudover kan du også vælge mellem mange forskellige tætningstyper. Nogle af vores produkter fås med gummitætning, mens andre fås med ståltætning. Disse kaldes også for tætningsskiver. Denne tætning er med til at sikre at der ikke kommer sand og støv ned i lejet. Du kan naturligvis også finde lejer uden tætning.

Vedligehold

Selvom mange lejer i dag er vedligeholdelsesfri, kan der alligevel være tidspunkter hvor lejerne har brug for en hjælpende hånd. Dette kan du blandt andet gøre ved at smøre dem med fedt eller olie.

Måske har du også oplevet at mange kuglelejer har en kant der fungerer som afskærmning. Dette er for at beskytte kuglerne og kanten mod snavs og støv - er der forstyrrelser kan kuglerne ikke glide rundt, fordi det ødelægger friktionen. Hvis du har et kugleleje der ikke glider ordentligt rundt bør du sørge for at se om der sidder sand i, hvis du har mulighed for at rense og tørre det er det en fordel, ellers kan du forsøge at smøre det. Vask ikke lejerne med mindre de er fremstillet i rustfri stål, og du har mulighed for at tørre det helt.

Mister du en eller flere stålkugler kan du selvfølgelig også købe disse, så du ikke behøver skifte hele kuglelejet.