Svejsehjelme

loading...

Svejsehjelm

Når det kommer til sikkerhed på værkstedet og arbejdspladsen skal man ikke gå på kompromis. Det er vigtigt at arbejdssikkerheden er i top, så man undgå unødvendige skader.

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilken beskyttelse der kræves under svejsning. Vi har derfor forsøgt at samle et par gode råd.

Om det er manuelle- eller fuld elektroniske hjelme, så har vi udvalget.

Sikkerhed under svejsning

Med den korrekte svejsehjelm kan du både beskytte huden, håret og øjnene. Nogle opgaver kræver måske kun et par handsker og svejsebriller, imens andre kræver en fuldt udstyret svejsehjelm. Årsagen til at man skal vælge det korrekte udstyr er ganske simpel. Der kan komme alvorlige skader, hvis man ikke er forsigtig. De mange gnister kan brænde sig ind i huden og øjnene og gøre alvorlig skade.

Uden beskyttelse af øjnene kan man derudover risikere ”svejseøjne”, som er overfladiske sår på hornhinden i øjet. Det kommer når øjnene er udsat for ultraviolet lys, som fremkommer under svejsning.

Valg af svejsehjelm

Hos os finder du et bredt udvalg af de bedste svejsehjelme. Vi fører hjelme der er med eller uden luftforsyning i et bredt udvalg, så man kan finde den hjelm der passer til dit hoved og dine arbejdsbehov. Vi har f.eks. en Diesella svejsehjelm som har et selvopladelig solcellemodul og yderligere 2 back-up batterier, så du kan arbejde uforstyrret.

Mange af vores populære hjelme kommer fra ESAB. Der er hjelme som kan dække flere typer svejsninger, så du er beskyttet uanset om du svejser MIG/MAG-MMA-TIG. Nogle hjelme har ADF-teknologi, som giver svejseglasset et klart udsyn med ægte farver, hvilket resulterer i en fremragende optisk kvalitet.

Gå ikke glip af vores Speedglas hjelme, som har mange af vore populære funktioner, som automatisk nedblænding. Mange af vores hjelme besidder funktionen automatisk nedblænding, så dette er noget vi nemt kan vejlede dig i.

Beskyttelse mod røg

Der kan være stor forskel på, hvor du fysisk svejser henne og hvor god en udluftning der er nødvendig. Hav altid et godt ventilations- eller udsugningsanlæg, for at undgå røgskader. Der findes mange typer anlæg, som både kan købes mobile eller stationære. Kontakt os direkte for at få vejledning herom.

En anden supplerende form til beskyttelse mod røg er hjelme med lufttilførsel. Denne type hjelm slutter mere tæt og luften vil komme igennem et filter for at blive renset. I dag er mange hjelme mere komfortable, så du får optimal bevægelsesfrihed, på trods af den øget beskyttelse.

Reservedele til hjelme

En svejsehjelm kan kræve en del reservedele og tilbehør. Det kan være nødvendigt at udskifte de glas der er monteret på hjelmen, for at få optimalt udsyn under arbejdet. Med gløder og skidt, vil et glas blive slidt med tiden, og her kan vi hjælpe med reservedele.

Til lufttilførte hjelme, vil filtret skulle skiftes ud med jævne mellemrum, for at luften der indåndes vil være filtreret korrekt. Den bedste rensning opnås ved at købe original filtre, som passer til den model, du arbejder med.

Er du så uheldig at du komme til at ødelægge en hovedbøjle, skal du ikke tøve med at kontakte os. Dette er en af de mange dele vi kan udskifte. Både en hovedbøjle og svedrem, kan være nødvendigt at udskifte, hvis de bliver slidte eller for beskidte til at rense.

Det kan nogle gange være ubehageligt at benytte briller under svejsehjelme. Derfor kan der i flere svejsehjelme monteres et glas med styrke. Finder du ikke den passende styrke på vores webshop, er vi klar til at hjælpe. Find mange af reservedelene her.

Svejsehandsker og svejsebriller

Det er ikke nok kun at benytte en hjelm når du skal svejse. Vi anbefaler på det kraftigste at man som minimum også bruger svejsehandsker. Med gløder og sprøjt kan der komme alvorlige skader på huden, hvis du ikke beskytter dig selv. Læs mere om valg af svejsehandsker og godkendelser hertil her.

Du har kun to øjne, så husk at beskytte dem. Der findes også et udvalg af svejsebriller, som kan sikre mod de skadelige UV-stråler. Se dem her

Råd og vejledning

Hos hver afdeling i Esbjerg, Kolding og Aarhus har vi nogle medarbejder, som er eksperter inden for svejsning. I tæt samarbejde med vores leverandører, som JB Olsen, ESAB, Diesella, 3M/Speedglas har vi udvalg en række produkter, som passer til de fleste. Dog kan det være svært at vælge det korrekte, ud fra hvilke præferencer man har. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde frem til den bedste beskyttelse, til din svejseopgave. Uanset om det er TIG-, MIG/MAG eller en anden form for svejsning. Kontakt os i dag