Afstandsmålere og lasere

loading...

Afstandsmålere

Der findes mange forskellige slags afstandsmålere - fra målehjul til små kompakte og ergonomiske og håndholdte afstandsmålere med laser, der har en nøjagtighed på ned til +/- 1 mm. På denne side kan du se vores store udvalg af forskellige målere, for eksempel med laser.

Vi har mærker som Ridgid, Diesella, Milwaukee og mange andre - har du derfor et helt specielt krav til, hvilket mærke du arbejder med, kan du helt sikkert finde noget, der passer til din smag og præference. Nedenfor har vi samlet meget mere information om afstandsmålere, så du enten kan blive klogere på hvad de kan hjælpe dig med, eller blive inspireret til hvilken måler du skal have, når den gamle afstandsmåler engang trænger til at blive skiftet ud.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter, eller hvis du har brug for ekstra ekspertise til at finde den laserafstandsmåler, der passer bedst til de behov, du møder i dit daglige arbejdsliv eller til dine gør-det-selv projekter. Du finder vores kontaktinformation nederst på siden. Vores afstandsmålere er en sikker vinder i din værktøjskasse, og sikrer at du kan udføre professionelt arbejde i topkvalitet - hver dag.

Hvad bruger man en afstandsmåler til?

Hvor man tidligere brugte lommeregner, tommestokken og målehjul har de digitale og laserstyrede gadgets i dag taget over - det sparer dig tid og sikrer dig et resultat, der er meget nøjagtigt. En afstandsmåler er et måleinstrument, der ofte bruges i forbindelse med byggeri, renovering og andet håndværksmæssigt arbejde. Der findes forskellige modeller, men i nye, digitale modeller bruger man oftest laser, mens der også findes modeller, der anvender ultralyd.

Afstandsmåleren bruges til at måle afstande, rumfang og andre distancer, for eksempel hvis du skal bruge størrelsen på et rum eller længden af en væg. De kan også bruges, hvis du bygger større møbler, for at sikre at alle dele er lige lange. En laserafstandsmåler er blandt dem der har den største præcision, og kan helt sikkert hjælpe dig med at lave professionelle målinger i diverse byggearbejde. Den slags målere kan du læse mere om nedenfor.

Laserafstandsmåler

De fleste nye afstandsmålere der bliver lavet er med laser. Det er der flere grunde til, den er nemlig utrolig versatil og fungerer under mange forskellige forhold. Man bruger en laserstråle, og sigter den mod det punkt man skal måle til. Sigtekornet sikrer at du ved præcis hvor du rammer samt at der er tale om en lige, uforstyrret linje. Den måler længder ved at udregne det der kaldes for faseforskydning, hvilket blandt andet indebærer at den måler laserstrålen der reflekteres tilbage til måleren. En laser-afstandsmåler har stor nøjagtighed - faktisk mellem +/- 3 mm og 1 mm, afhængigt af om det er en model til den almindelige forbruger eller til professionelt brug.

En anden fordel ved laser-afstandsmålere, er at den ikke forstyrres af ujævne flader og fremmede objekter på samme måde som ældre ultralydsmodeller. Derfor sparer du altså tid, fordi du ikke skal aftørre området og flytte genstande, inden du kan tage måleren i brug. Derudover fungerer den både indendørs og udendørs, med mindre vejret er så dårligt at tunge regndråber forstyrrer laseren mens den måler. Der kan dog også være begrænsninger i form af belysning, da rigtig meget lys eller meget mørke kan være med til at nedsætte dybdefornemmelsen for måleren. Arbejder man dog i dagslys eller bruger man håndværkerlamper til at lyse et lokale op, er det dog ikke noget problem at få præcise og gode målinger.

Du kan kende en laserliner på at den har to linser, én hvor laseren skydes ud, og én til at modtage det der bliver reflekteret tilbage. Derudover har de fleste et tydeligt display, der viser al den information der er indsamlet. Nogle modeller kan sågar måle vinkler, rumfang samt sende informationen til din telefon, for eksempel gennem en app.

Hvad kan en afstandsmåler?

Afstandsmålere har mange forskellige funktioner udover at beregne længde. Afstand, højde, areal og rumfang er blandt nogle af de ting som en nyere afstandsmåler kan hjælpe dig med at få tal på. Disse mål kan ved mange målere lagres, ellers sendes til din smartphone.

En afstandsmåler har ofte et display, der gør det let at se de tal, som måleren opfanger. De kan ofte vise tallene i både centimeter, fod eller tommer, så alle håndværkere kan få det på hver sin måde.

Mange afstandsmålere kan også haves med på farten, enten i dit bælte eller i en indpakning der sikrer at de beskyttes. Derudover fungerer de over mange forskellige afstande, fra få meter op til 80 meter, med samme gode nøjagtighed og præcision. De fleste fungerer på batterier. Under hvert produkt kan du læse meget mere om funktioner, og blive klogere på hvilken model der passer til dig. Nedenfor kan du også se nogle af de overvejelser der kan være værd at gøre, når du går fra tommestok til afstandsmåler.

Hvad er vigtigt for dig?

Det kan være svært at vælge den perfekte måler til jeres behov, især med alle de smarte features der følger med. Derfor giver det god mening at fokusere på hvilke funktioner, der er vigtigt i dit arbejde.

Tager du mange målinger med din laser-afstandsmåler kan det være en god idé at vælge en model med lagring, som kan sende tallene til dig gennem en app, så du slipper for at skulle skrive tallene ned hele tiden. Det sikrer at du kan måle meget, og ikke skal koncentrere dig om at de rigtige tal kommer ned på papiret. Dette kan være med til at give et bedre arbejdsflow, og sparer tid.

Arbejder du på større projekter kan det også være relevant at vælge laser-afstandsmålere med god rækkevidde, så du altid er sikker på at din afstandsmåler kan klare distancen. Her finder du blandt andet modeller fra Ridgid med en rækkevidde på op til 70 meter, hvilket klarer de fleste større byggerier.

Har du brug for fleksibilitet og en afstandsmåler der er let at have med på farten, kan modeller fra for eksempel Milwaukee være et oplagt valg. En bælteclip sikrer at du altid har den med dig, ligesom at den har en god rækkevidde og kan bruges både indendørs og udendørs.

Andre håndværktøjer

Hos Rødgaards Import finder du, som altid, et stort udvalg af professionelt værktøj, til dig der ønsker at udføre dit arbejde i høj kvalitet. Vi har gennemtestede produkter der virker og som du altid kan stole på. Om du mangler nye nøgler, en boremaskine eller måske Hi-Vis beklædning, har vi det helt sikkert på lager til dig. Har du spørgsmål til nogle af disse produkter eller har du brug for et godt råd, er du velkommen til at henvende dig til vores kundeservice, så kommer vi gerne med vejledning, der passer til dine behov.

Bestilling og levering

For at kunne købe produkter fra vores side, skal du være oprettet som kunde. Ønsker du og din virksomhed at blive oprettet kan du læse mere om oprettelse her. Alle priser er vist eksklusiv moms. men kun synlige hvis man er logget ind. I områderne omkring vores kontorer kører vi gerne ud med dit køb, så du hurtigt kan få fat på dine produkter, og ellers kan dit køb blive leveret med for eksempel GLS eller en anden lokal transportør. Vi har kontorer i Esbjerg, Kolding og Aarhus, så herfra har vi med kort leveringstid din ordre klar til dig og din virksomhed.