Tilsatsmaterialer

loading...

Svejsetråd

Skal du til at svejse, er der en række forholdsregler, som skal tages inden du går i gang. Det er vigtigt at overholde alle gældende regler, for at beskyttet mod personskade og skade på de områder, som der svejses i.

Når du skal vælge ny svejser, er der mange forhold at tage i betragtning. Forskellige svejsemetoder afhængigt af materialet, og tykkelsen på materialet. Der er forskel på svejsemetoder og den kraft der skal benyttes for at være i stand til at smelte to plader eller rør sammen.  Vi fører ESAB svejsere i mange størrelser og variationer. Hvis du har mange, lange eller lige svejsesømme kan det også være værd at overveje en ESAB svejsetraktor.

Dernæst skal du have det nødvendige beskyttelsesudstyr. Det kan være alt lige fra svejsehandsker, svejsehjelme til svejseforhæng.

Svejsetråd er også et vigtigt element, som du kan læse nærmere om forneden.

Hvad er svejsetråd?

Har du to elementer, som skal samles, kan du her bruge svejsetråd. Tråden er med til at forbinde de to dele og fås både på rulle og som stænger.

Hos Rødgaards Import er den mest benyttede svejsetråd fra det kendte brand ESAB. Du kan dog også finde fra andre brands, som Filarc.

Valget af svejsetråd afhænger af hvilket materiale, du skal svejse i, samt hvilken form for svejsning du ønsker at på føre de elementer, som skal svejses samme.

Typer af svejsetråd

Der findes mange forskellige typer tråd, men de mest almindelige er Mig/Mag og Tig.

Tig tråd anvendes ofte til at svejse i rustfrit stål og andre højt legerede ståltyper. Denne type kan også bruges til andre sammensvejsninger af f.eks. titan, aluminium og kobber. Denne type elektrode skaber en lysbue, hvor elektroden ikke smelter mellem lysbuen og elementer, som svejses. I stedet påfører man svejsetråden med sin frie hånd, til det område, som skal svejses sammen. Det er her vigtigt at bruge en god svejsehandske. Elektroden skal afpasses efter det materiale, som der svejses i. Her skal man være opmærksom på tykkelse og sammensætningen, for at få det ønskede resultat.

Er du usikker på hvilken svejsetråd eller elektrode du skal vælge, sidder der eksperter klar i alle vores afdelinger. Vi arbejder med flere forskellige brands, og kan også skaffe andre brands, hvis der er nogle andre, som du ønsker at arbejde med.

Mig/Mag metoden er, hvor man svejser med en afsmeltende svejsetråd. Med MIG er svejsetråden beskyttet med en inaktiv gas og med MAG er det en aktiv gas.

Hjælp til valg af udstyr

Du kan nemt finde hjælp til at vælge det rigtige tilsatsmateriale til svejsning hos os. I alle vores tre afdelinger i Esbjerg, Kolding og Aarhus sidder der eksperter klar, til at vejlede. Mange har været på kurser og prøvet at svejse selv, for at få den fulde forståelse for arbejdet.

Vi startede i 1898 og har i mange år arbejdet inden for området. Mange medarbejdere har været hos os i over 20 år og sidder derfor med en know-how som mange ikke kan hamle op med. Efter mange års erfaringer, har vi oplevet utallige udfordringer, hvor vi har hjulpet kunder med at komme videre med deres opgaver.

Kontakt os i dag, for at få hjælp. Klik blot her